torstai 26. toukokuuta 2011

Ei ehkä niin huono idea

Kyllä, täällä ollaan ja vielä löytöjä tehneenä. Ihan alkuun täytyy marista sen verran (jottette luule minun jo kotiutuneen, saati tykästyneen Helsinkiin)  jotta kirpputori tarjonta on täällä surkeaa! Itsepalvelukirpparit on kiven takana ja hinnat niissä korkeat, rihkamakoruja/vetoketjuja/nappeja ei löydy mistään ellei suostu maksamaan vähintään 5e kaulakorusta tai nappilistasta - ei käy! Valtterilla ollaan käyty nyt pari kertaa enkä löydä sitä paikkaa. Liikaa tungosta, joka tavarasta pitää kysyä hinta erikseen, kaikki vaatteet liian pieniä tai kalliita. Olen vastarannankiiski, tiedän.

Ei kaikki negatiivista, jottei jotain hyvääkin. Löysin Hietsun torikirpparilta kauan kaipaamani nahkaisen laukun. Edellisen laukun ostin puolisen vuotta sitten Stockan hulluilta päiviltä, olen tykännyt siitä hulluna mutta laukku on eittämättä liian pieni. Meikkipussi, lompakko, kaksi kännykkää, astmalääke, kurkkukarkit, avaimet, kangaskassi, hajuvesi - nämä vievät tuhottomasti tilaa ja painavat kuin tiiliskivet, varsinkin tuo meikkipussini. Avuksi löytyi musta, todella pehmeänahkainen ja luksusmaisen tilava, tarpeeksi simppeli ihanuus. Tinkimisen jälkeen hinnaksi jäi vain 30e eli ollenkaan paha hinta nahkaisesta säkistä, edellisen tekonahkaisen rääpäleen rinnalla josta pulitin yli satasen. Ja tärkeimpänä tässä tietysti se, että uusi laukkuni on kierrätystä. Vanhaa rääpälettäni en hylkää, se saa tästä lähtien toimia baarilaukkunani.

Toinen asia joiden hankintaa olen harkinnut pari vuotta ovat olleet kumisaappaat. Olen ihastellut blogeissa ja lehdissä kaikenlaisia erikoisuuksia, etsinyt itsekin sellaisia satunnaisesti, turhaan. Viime viikolla käydessämme Anttilassa verhokangasostoksilla, huomasin kassalle lipuessamme alelaarissa lähes täydelliset mustat kumpparit strasseinkoristelluin soljin, kympillä! Kaksi paria jäljellä ja toinen pari juuri oikeaa, siroa 40 kokoa -mukaan lähti kuin Annikki Tähti. Testasin kumppareitani  alkuviikosta vesisateen yllättäessä ja hyvin pelittivät. Ei tämä Helsinkiin muutto ehkä niin huono idea ollutkaan ;O)


Pari niittiä uupuu, suutari saa korjata asian


Rakkaussäkki ja First Aid Kit by SSD

GlamourKumpparit ja rakkaussäkki

Tyytyväinen asiakas

5 kommenttia:

Darmur kirjoitti...

Sallasein! Täällä on kalliit kirpparit. Olen aina taivastellu sun ostoja Tampereella miten halavatun halavalla oot saanu. =) Hieno on laukku ja kengät! Mahtuu paljon kassiin härpäkettä. Millons mennään pullalle? =) T: Darppu

LauraN kirjoitti...

Upea veska, hieno löytö!! Blingbling-saappaista nyt puhumattakaan! :D

Kyllä Helsinkikin varmasti ajan kanssa alkaa tuntua kodilta. Pikkuiset kujat ja sokkelot tulevat tutuiksi eikä enää ajattele Helsinkiä valtavana kokonaisuutena. :)
Mutta harmi että kirpparitarjonta on kehno.. :/ Mulla on sellanen kuva, että siellä kaupataan vain ginatricotin ja hm:n trikoorättejä törkeään hintaan...
Kiertelin joskus muutama vuosi sitten pääkuapunkiseutua kirpparit mielessä, ja parhaat löytääkseen piti kyllä irtautua vähän kauemmaksi, Tuusulan ja Järvenpään kaltasiin paikkoihin, että alkoi tehdä löytöjä. :)

Niina Oivi kirjoitti...

Kaunis asiakas! IHANA laukku! Ja näin ripauksen kotiakin! Aamu alkaa siis hyvin.

Hmm.. Ja minä kun noita kirppareita kehuin.. Totta, kallista siellä on, kaikki, ihan muuallakin kuin kirppareilla - kai se heijastuu siis.

Mutta mistäs nyt sitten nappeja ja vetskareja? Ainakin ensi hätään voisit käyttää niitä neljääsataa siinä kulhossa johon Tampereella upotin käteni ; )
Kuule, vahva vipinä et jahka oppii löytämään ne mestat - löytyy tykötarpeetkin, no hinnasta en voi puhua mitään hyvää, mutta on vipinä. Onon. MUTTA. Olen huomannut että jopa kirppareilla prassaillaan ja julkimot myy vanhoja (ja pieniä) kledjujaan törkeisiin hintoihin, ilmiö, huono sellainen. Samoin huomattu tuunauskauppojen superriistohinnat, huuh. Mutta siellä on kaikki isompaa, varmaan euron kolikkokin perhana.

Saappaat! Onnea kulti! Mulla hakusessa, mut niin on aika moni muukin asia... : )

Kiitos vielä tässäkin ihanasta tsempistä <3 ja oikein hyvvää huomenta! Toivottavasti tää päivä..öö..kolmasko? olis vaikka PARHAIN.

halihalihalihali

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä postaustasi ollaankin jo odotettu!!

Jossain wanhassa kuvassa (?) on vilahtanut sinun ns.pikkurääläleveska. Laukku voi olla pienehkö -koko&tilavuus ovat toisinaan makuasioitakin- mutta suresstylee.

Niin on muuten uusi, uljas ja uhkea veskasikin!! Kannatti maksaa niin vähän :), kun noin paljon sai! Ja aitoa nahkaa.

Naamakin oli hyväntuulinen. Hyvä meiniki. Samoin se vihertävän -ei naaman- lipaston kulmakin. Hienot.

SalSaDesign kirjoitti...

Darmur: Kallista on todellakin, tosin uskon että niitä edullisiakin löytöjä voi tulla vastaan kun tarpeeksi penkoo :) Pullalle voidaan mennä melkeinpä millon vaan, ilimotat ajan ja paikan niin mie törötän sitten siellä :D

LauraN: Juu, trikoorytkyjä löyty ja juhla/bilemekkoja melkein samaan hintaan kuin kaupassa. Olen myös ajatellut lähteä merta edemmäs kalaan etsimään saalista, pitää myös poiketa Tampereella mahdollisimman usein :)

Samis: Toivottavasti sielläkin on hyvä päivä ja remontti jatkuu nopeasti ja kivuttomasti, hengessä mukana!

Anonyymi: Rääpäle rocks ja naamassakin menee suupielet jo aika ajoin ylöspäin :)