lauantai 27. joulukuuta 2014

Tapaninpäivän huutokauppa

Joulu tuli kiireisissä merkeissä ja meni ohi jälleen yhtä nopeasti kuin ennenkin. Joka vuosi lupaan itselleni tehdä seuraavana vuonna kaikki toisin ja aloittaa järjestelyt hyvissä ajoin ilman stressiä, ja joka vuosi käy toisin. En jaksa enää soimata siitä itseäni, sillä joulu meni kaikesta ressistä huolimatta hyvin ja oli rauhaisan leppoisa.
Eilen käytiin Mouhijärvellä huutokaupassa ajanviete-mentaliteetilla. Mukaan kuitenkin tarttui kaikkea maan ja taivaan väliltä, ihan siksi kun halavalla sai ja miellytti silmää. Yksi ainut esine huutokaupassa oli, jota himoitsin alusta saakka,  ja usko meinasi jo loppua kesken kun se ei meinannut tulla huudettavaksi sitten millään. Ihan lopussa, ihmisten jo kaikottua omille teilleen ja meidän muutamien jäädessä vielä lipomaan huuliamme, pyysin meklaria ottamaan vaasin  huudettavaksi. Koska emme kerenneet näyttöön, en yhtään tiennyt kenen tekemä vaasi oli, mutta koska olin ihastunut sen ulkonäköön heti, ajattelin sitä kaikesta huolimatta koettaa saada itselleni. Kanssani huusi joku toinenkin innokas kilpaa, muttei kuitenkaan ollut tosissaan koska hinta jäi niinkin alhaiseksi kuin huimat 13 euroa. Minä olin enemmän kuin tyytyväinen ja nyt täytyy vain raivata tilaa tälle ihanuudelle!

Kuva etsystä.
Kyseessä on Royal Copenhagenin fajanssivaasi 427/3114, jonka on suunnitellut Kari Christensen. Vapiskaa peltipurkit, keramiikat tulee!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpahan hieno vaasi!! Teit kunnon löydön ja todistit, että kyllä sitkeys ja hyvä maku punnitaan.

SalSaDesign kirjoitti...

Sitkeä mutten katkera ;) Kiitokset Anonyymi.