tiistai 27. syyskuuta 2011

Niitä näitä

Ikean PS MIKKEL


Kaj Franck-aiheisia kortteja Designmuseosta

Oikea: Pietari Posti 2011                  Vasen: Klaus Haapaniemi 2008

Akneleukainen Silmä, 13,9 v.

Lähiaikoina on tullut tehtyä vähänlaisesti hankintoja, koska  ei ole tullut käytyä oikein missään eikä tuo pussin pohjakaan niin kaukana näkymisestä ole, että olisi liiemmin voinut tuhlailla. Jotain pientä kuitenkin ja paljon uusia elämyksiä.
Ekoissa kahdessa kuvassa näkyvä nykyaikainen raanu on ostettu Ikean poistomyynnistä alle kympillä. Ihastelin sitä jo aikoinaan normaalihintaisena (79e) mutten olisi sitä koskaan silloin raaskinut ostaa. Jälleen voidaan siis todeta että hyvää kannatti odottaa. Raanut ovat intialaisten naisten käsintekemiä ja jokainen niistä on uniikki kappaleensa. Pitäähän sitä tulevalla tekstiilisuunnittelijalla olla ainakin yksi seinävaate kotonaan ;)

Viime viikolla tuli myös käytyä nauttimassa taiteesta, ensin Designmuseossa, sitten Kiasmassa. Designmuseo iski lähemmin vaikka Kaj Franckin näyttely henkilökohtaisesti olikin hieman pettymys. Museokaupasta tuli kuitenkin ostettua pari korttia joissa näkyy Franckin hienoja töitä retrossa hengessä. Kirpputorilta taas löytyi Klaus Haapaniemen Juhla Mokalle 2008 suunnittelema keräilypurkki. Kunto priima, hinta 7e. Hieman kirveli mutta esteetikon on vaikea kääntää selkänsä (tai kukkaronsa) kauniin esineen edessä. Nyt on pari tämän vuoden purnukalle.

Lopussa vielä hieman epäselvä kuva paikallaan pysymättömästä Silmästä. Silmälle ilmestyi noin kuukausi sitten patti leukaan, tai leuka siis oikeastaan niinkuin kasvoi. Pelättiin tietty pahinta mutta lääkäri totesi sen olevan märkäpaise. Epäili hampaiden juurien olevan huonossa jamassa ja määräsi antibiootteja ja uuden ajan. Antibiootit tepsivät ja patti kutistui. Uudella käynnillä oli alun perin tarkoitus ottaa röntgenit hampaista ja tehdä juurihoito mutta kattia kanssa! Lääkäri tutkaili leukaa uudestaan ja totesi Silmällä olevan - arvatkaa mikä - tattadadaaaa - AKNE! Lääkäri näytti kuvia kissoista joilla on aknea ja samanlainen pattihan sieltä löytyi kuin Silmällä. Hoidoksi puhdistus antiseptisella puhdistusaineella ja sively kortisonivoidetta aina kun näppyjä ilmestyy. Huojennus oli suuri ja epäusko diagnoosia kohtaan huvittunut. Itse olen aikoinaan kärsinyt pahasta aknesta ja syönyt siihen Roaccutania, nyt sitten se on periytynyt "äidiltä pojalle", jokseenkin uskomatonta!
Kerroimme myös lääkärille Silmän muuttumisesta Hänksin kuoleman jälkeen. Silmästä on tullut paljon iloisempi, sen kastriitti vaivat ovat vähentyneet, se on paljon aktiivisempi ja käyttäytyy kuin Hänksi konsanaan. Lääkäri kertoi että kissat eivät yleensä sure toisen poismenoa. Ne eivät ole laumaeläimiä vaan viihtyvät paremmin yksin. Lääkäri kertoi myös tutkimuksesta jossa oli todettu yhden kissan tarvitsevan itselleen noin 93 neliötä tilaa! Ajatelkaa, aika huimaa. Itse kun aikoinaan ajatteli että pojista on seuraa toisilleen, mutta niin ne kuulemma vaan viihtyvät paremmin yksin. Nyt kun on eron huomannut Silmässä, niin voin kyllä täysin allekirjoittaa tuon tutkimuksen ja väitteen.

Tällaistä täällä tällä kertaa. Huomaa että tekstiä tulisi enemmänkin. Syynä tähän puheripuliin on huomiset Tekstiiliopin kokeet joihin pitäisi tämä päivä päntätä. En olisi uskonut tekstiiliopinkaan olevan tuollaista kemiaa mitä se nyt tuntuu olevan.

Hulvatonta tiistaita teillekin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kissa-akne... jotakin niin uskomatonta, että sen on pakko olla totta!! Joskin ihan tajutonta! Hienoa, että katille löytyi käypähoito ja meno jatkuu.

Todella upea ja erilainen tuo raanulöytösi! Kaunis taidetekstiili. Onneksi ostit! Kirpparipurkki oli kieltämättä minustakin hinnakas. Ostos on oikea, jos ei jälkeenpäin kaduta. Kyllä markka on näin.

Niina Oivi kirjoitti...

Akne? Kissalla? Öh ja voehan pieksut. Tämä tarvii kertoo jo ihan finniensä kanssa tahivalle Vivianille, kerron sitten mikä oli reaktio (villisti veikkaan epäluuloista hörinää, mut...). JA onneks tää oli "vain" äidiltä pojalle periytynyt...iisisti(?) hoidettava homma. Niinku verrattuna mihin hommaan olisikaan voinut.

Kuinka paaaljon mä tykkään, suprise, tosta raanusta ja katsellut hintalappua ja eikutellut... Ja nyt - alle kympin?! Onkohan niitänäitä vielä siellä? Voitaisko tehdä jottai diiliä jotta tännekkin saataisiin...? :P

Ihanaa kun oot ulkoillut ja ainakin ihanaa että kävit designmuseon kaupassa... LOVE.
Muutenkii, tulevaisuuden suunnittelija kuulostaa kovin (oota, mulle tuli deja vue..noni, ohi) voimavaraiselta! Hienoa! Parasta! ONNEA kemian, eiku tekstiiliopin kokeisiin, luulen että menee h2o:na loistavasti läpi. Got that feeling. Ja mun feeling olkoon nyt lakipykälä. Murusein. Oon jo ylpee susta.

Lisää suprisee - SUPRISE! Mulla on kans nuo kahvipeltiset, tosin vielä yks enämpi. On ne komioita. Ja näköjään kirpparilla kalliita... MUTTA sijoitus tulevaisuuden antiikkiin! Eikö näin vois aatostella kun sieltä kirpparilta kolisee tavaraa kärryyn...? :)

Ei ollu mun tiistai, EI. On hiljasta ollu, ei oo pystyny puhumaan. Nyt vasta TAJUAN edes jotain. Kolmen viisaudenhampaan leikkaus kertarysäyksellä. Mä itkin silleen että hoitsu melki halaili. Taju kankaalla kaks kertaa. Suu on täynnä tikkejä ja mä palaudun pikkuhiljaa shokista ja yritän pillillä imeä jotain soosia. Kivasti taas vaikka mitä nappeja popsittava. Saikkua. Saikkua - montako kertaa olen tonkin kuullut, saanut? Ja miksi ihmisellä oikeesti on muinaisjäänne viisaudenhampaat? Hirtän muinaiset heti kun saa tehdä jotain. Well, kuten mun seinällä lukee:

Sometimes shit turns into Diamonds

Jaaha, jopas tuli taas turinaa musta ja plaaplaa... SULLE kaikkea parhautta&powerssonii, Silmälle taipumusta aknenhoitoon, Ninalle vaikka mitä, voikaa hyvin, pussu!

haha, sanavahvistuksena EXCURE!!

SalSaDesign kirjoitti...

Anonyymi: Tajutonta on, Silmä on vanha finnileuka :D

Samis: Joo, äidiltä pojalle :)
Mää otan sulle samanlaisen raanun, jos niitä on vielä jäljellä, kun seuraavan kerran mennään käymään Ikeassa <3 Mut hei, mitä hammaskirurgiaa, apua, koskee!!!