keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kotia ja koristuksia

Kevään kolkuttaessa ovella ja ikkunoissa alkaa miettimään sisustustaan ja suursiivousta. Kirkkaiden auringonsäteiden röntgen loisteessa tuntuu ettei olisi siivonnut koko talvena. Pölyä leijuu ilmassa ja ovien pielissä, keittiön kaappeja koristaa sormenjälkiarmeija sekä lattia tuntuu olevan täynnä tassun ja kengänjälkiä. Entäs sitten kaikki tyynyt, verhot, liinat ja koristeet? Tuntuu että talven tunkkaisuus on tarttunut joka ryijyyn ja rytkyyn, eikä mikään tunnu raikkaan räikeältä.
Tässä vaiheessa vuotta alan yleensä huomaamattani haalimaan kirkkaampia, puhtaampia sävyjä tekstiileihin, karsimaan tavaraa ja haaveilemaan remontista. Remonttia ei vuokrankämppään tohdi tehdä, mutta kaikki muu on mahdollista. Tavaran karsinta on päässyt puoleen väliin ja viikko kirppistä takana. Ei harmita yhtään kadonneet tavarat ympäriltä eikä semisti siistimmät kaapit. Huutokaupasta hankkimamme ihana 1940-luvun kapiokirstukin lähti myyntiin ja samalla sain karsittua siellä majailleet kankaanikin liki puoleen. Jottei nyt liikaa leijuta, niin todettakoon ettei hamsteri pääse tavoistaan (eikä tavaroistaan) koskaan kokonaan, mutta hyvä se on välillä koetella opittuja kaavoja.

Huutokauppa löytö myyntiin
Vanhaa Tampellaa, rakastan!
Posliiniset hevoset kirpparilta, tykästyin kovasti.


Tällä asenteella mennään kohti kevättä ja koristellaan kotia. Koetelkaa tekin kaavojanne!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kauniin kirstun uudelle omistajalle! Minustakin kirppariratsusi ovat hienot -hyvä löytö. Kevät ja kevätauringon paljastukset...

Rhia kirjoitti...

Samanlaista puhdistautumista sitä kaivattaisiin täälläkin, mutta olen nössö enkä uskalla :D

SalSaDesign kirjoitti...

Anonyymi, kirstu pääsi uuteen kotiin ja uusi omistaja oli erittäin tyytyväinen :)
Rhia, etkä oo nössö, höpöhöpö. Tuumasta toimeen ja iso vaihde päälle. Se on tosin aina keräilijöillä ongelmana että mistä pystyy luopumaan ;)