perjantai 16. heinäkuuta 2010

Uusi elämä maalla

Olen jäänyt koukkuun sarjaan nimeltä Uusi elämä maalla. Se tulee nykyään uusintana kaksi kertaa päivässä Liviltä. Sarja seuraa aina yhden jakson verran yhden pariskunnan muuttoa maalle. Sarjan henkilöt ovat kyllästyneet kaupunkielämään ja haluavat aloittaa uuden elämän maalla, usein uuden työn tai yritystoiminnan puitteissa. Juoneen kuuluu myös remontoida tai rakentaa talo jossa asua. Aivan loistavaa!

Usein remontoitava kohde on oikea läävä, remonttibudjetti surkea ja työ tehdään pääasiassa omin voimin, oli remontti kokemusta tai ei. Olen aivan haltioitunut ihmisen sinnikkyydestä tavoitellessaan unelmaansa. Sarjassa on nähty upeita onnistumisia ja jaksan joka kerta mykistyä maisemista joihin ihmiset rakentavat uuden elämänsä. Itse olisin jättänyt monta sarjassa nähtyä projektia kesken, ei tulisi mieleenkään uskaltaa aloittaa uutta uraa täysin tuntemattomalta alalta tai pistää yritystä pystyyn pohjautuen ideaan josta sinulla ei ole aiempaa kokemusta. Ja niin ne ihmiset vain tekevät - myyvät kotinsa, lopettavat työnsä, ostavat talon ja tontin joskus myös ulkomailta ja alkavat koota unelmiaan.Rohkeaa, ihailtavaa ja kahdehdittavaakin. Ja sarjan juontaja on mitä sympaattisin arkkitehti jonka minä tiedän. Odotan  sarjalta paljon uusia jaksoja ja tulevaisuudessa olisi myös huippua nähdä kuinka parit pärjäävät muutaman vuoden päästä ja varsinkin nähdä niitä kohtaloita, joissa kaikki ei mennytkään niin kuin  Strömsössä.

Tätä sarjaa katsoessa minunlaiseltakin pessimistillä on mennyt jauhot suuhun ja otettu luulot pois unelmien saavuttamattomuudesta. Menkää, tehkää, uskaltakaa, minunkin puolestani!

3 kommenttia:

Niina Oivi Karma kirjoitti...

Hahaa! En oo kattonu sarjaa, täytyiskö? (Mä en oo ton telkkarin kaa friend mut niin.) Siis jummi, toihan kertoo mun tai meidän loikasta näköjään kans! Mulla on ihan uskomattomat pelkotilat esim. tapettia kohtaan, kun en osaa laittaa mut joudun (ja toki asiaan tuo lisäpelkoo se, et rullan hinta o 33 e). Mut mul on ne raksabyysat, helkkarin kuumat sellaiset, tulee ainaki ammattimainen look! Mut eniten tykkään kattella kun muutkin duunaa asioita peukku keskellä kättä - meillä oo ensimmäistäkään ammattilaista tulevassa talossa!

Ja se omppupuu josta kerroin kaatu tänään. Ihan itse, en edes halannu. Hittooo.

Anonyymi kirjoitti...

Mä katsoin viikko sitten ekaa kertaa ko. ohjelman, kun duunasivat sen meksikolaisravintolan. Ja chilejä oli vaikka puolelle Suomelle jakaa. Oli tosi jännä, tuli syötyä kynnet sormista!
Sitkeä ja sinnikäs oli pariskunta...
Tuleeko se uusintana noin monta kertaa...voi hitto en o huomannut.
Kohta se alkaa taas telkusta.

t.Leena ja Pojat

SalSaDesign kirjoitti...

Hei kaverit, tää on ihan must sarja jos itse varsinkin haaveilee muutosta maalle ( niinkö allekirjoittanut)! Ja Niina, huoli pois - jos mää oon tapetoinut jo useamman kerran onnistuneesti niin tottahan toki se sultakin onnistuu! Ja sellainen tapetti missä liisterin saa lätkiä suoraan seinään ja tapetit laitetaan suoraan sen päälle, on mitä helpoin ja ihanin laitettava! DIY jyrää eli sudit heilumaan ja tapetit seinälle :)