torstai 20. helmikuuta 2014

Hurahdin huovutukseen!

Se o moro ja hurlumhei sillä mulla alkoi tänään hiihtoloma! Se tuleekin todella tarpeeseen, sillä koko viikko ollaan koulussa huovutettu erilaisin menetelmin ja tänään saatiin kaikki kolme pakollista työtä tehtyä, sekä esiteltyä.
En ole koskaan ennen kokeillut minkäänlaista huovuttamista, vaan olen suoraan sanoen vältellyt sitä. Luulin homman olevan tylsää ja erityisen vaikeaa. En ole myöskään koskaan tykännyt huovutetuista hatuista, tossuista, kintaista tms. Mielestäni ne ovat jotenkin kaikki samanlaisia, perinteisiä, liian hippimäisiä ja tylsiäkin. Lähtöasetelmat olivat siis nätisti sanottuna nihkeät. Vaan eipä ole enää - mää rakastuin koko touhuun!
 Ekana työnä kokeiltiin tasohuovutusta märkähuovutuksella. Tein seinätekstiilin/istuinalusen josta ei ole vielä kuvaa jaettavaksi. Homma oli fyysistä ja aikaa vievää, lopputulos kuitenkin palkitsi ahertamisen. Toisena työnä piti tehdä kaavahuovutusta muotin avulla. Itse valitsin tehtäväkseni Pöllin- monitoimikorin jota aion käyttää kukkaruukun suojuksena. Viimeistelyt tähän Pölliin tein neulahuovuttamalla, itse työ tehtiin muutoin jälleen märkähuovuttamalla eli hinkkaamalla vimmatusti veden ja saippuan kera kämmenet kirjaimellisesti verillä! Lopputulos on parempi kuin uskalsin koskaan edes toivoa, ja ihan minun näköiseni tuotos.
Kolmantena työnä piti tehdä muotoonhuovutus eli huovuttaa halutun kappaleen päälle. Itse tein Tyttöni vartalon kehikon piipunrasseista jotka päällystin villalangalla. Sen jälkeen sukkahousun avustuksella huovutin vartalon. Hiukset, mekon, laukun, kengät, silmät ja suun tein neulahuovuttamalla. Pitkähermoisten (eli ei minunlaisteni) hommaa, joten  lopputulos tähän nähden kohtuullisen onnistunut.

Kaikista ennakkoasenteista huolimatta huomasin huovuttamisen sopivan itselleni. Koin muotojen aikaansaamisen helpoksi ja vapauttavaksi. Oli kiva vaan läträillä menemään, lisäillä juttuja jälkeenkin päin neulahuovuttamalla ja antaa ns.flown viedä. Ylipäätään tein kaikki nämä kolme työtä vailla huolen häivää ja avoimesti kokeilumielellä. Opin jälleen että aina kannattaisi olla avoimin mielin uusia kokemuksia kohtaan, koskaan kun ei voi tietää mistä se onni kumpuaa tai taito löytyy!

Pahoittelut huonosta kuvan laadusta ja poltetuista väreistä, kännykameralla otettu. Myöhemmin tulossa parempia kuvia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wauuu, miten hiehoja ja yksityiskohtaisia töitä!!! Ei uskoisi, että olit ekaa kertaa tekemässä! Pölli-pöllön pikkutintti kaveri on liikkis ja huovutusneidillä on asenne& asusteet kohdillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuoreen näköisiä töitä ja ideoita!

SalSaDesign kirjoitti...

Kiitos paljon anonyymit, lämmittää sydäntä! Tarkoituksena oli saada aikaiseksi jotain edes hieman totutusta poikkeavaa ja minunlaista tekelettä :)