tiistai 31. elokuuta 2010

Ikä(vää)

Viime viikolla huomasin vanhentuneeni fyysisesti kuin psyykkisestikin. Räikeimmät tapaukset olivat näköni huonontumisen todistaminen optikolla ja ikiteinistä kuoriutui leffassa ärsyttävä aikuinen. Missä mennään ja mitä on tapahtunut?
Muistan nuorena teininä ajatelleeni että teen kaikkeni jottei minusta tule samanlaista kalkkista, maailman nälätöntä ja tiukkapipoista aikuista kuin vanhempani. Vihasin tavallisuutta, samankaltaisuutta, rajoja (vaikka niitä pitkälle noudatinkin, kiltin tytön-syndrooma) ja sitä että minulle sanottiin mitä saan ja mitä en saa tehdä. Halusin itse päättää ja kokea kaikki, mahdollisimman nopeasti ja paljon. Samalla mentaliteetilla ollaan menty aika pitkälle näihin päiviin saakka.
Viime viikon lopulla raahasin itseni vihdoin ja viimein näöntarkastukseen. Minulla on aina ollut virheetön näkökyky, mutta lähiaikoina on alkanut tuntua että joutuu ikävästi siristelemään. Optikon tuomio oli hankkia lasit, lukulasit ja prillit päässä myös väsyneenä. Vanhenin todistettavasti. Ikänäkö teilasi, rillit ilkkuivat hyllyillä ja minä olin henkisesti lyöty. Nyt on prillit tilattu ja niitä odotellessa ajattelin mennä elokuviin nuolemaan haavojani.
Olen aina ollut suuri teinileffojen ystävä. Nuorena katsoin Breakfast clubin (halusin samaistua Benderiin, siihen pahispoikaan) kymmeniä kertoja, samoin Synttärit ja Pretty in pinkin. Sen jälkeen on jatkettu samoilla linjoilla ja olin jo trailerin nähdessäni päättänyt haluavani nähdä kotimaisen Sisko tahtoisin jäädä- leffan. Innolla teatteriin, popparit kouraan ja hanuri penkkiin. Alku oli pliisu, odotuksen kovat ja leffan lopussa huomasin olevani ainakin 15 vuotta liian vanha. Leffan aikana huomasin mutisevani mantroja kuin; ei kannata tehdä tuollaista, älä kiroile, pitäiskö miettiä vähän pidempään, missä sun oma tahto on ...om om om. Vanha. Aikuinen. Järkevä. Millon minusta on tullut JÄRKEVÄ? Minä ajattelen aina tunteella, en järjellä.
Tämä viikko alkoi järkevästi, vastuullisesti ikävien velvollisuuksien merkeissä. Pientä kapinahenkeä on kuitenkin vielä hengissä aikuistumisen vastarintaliikkeen riveissä.Alla todiste siitä.


Uskolliset Martensit, 12 v. Glitterirusetit  0,40e kirpparilta.

torstai 26. elokuuta 2010

Pika postaus

Eilen sain uusia tulokkaita aikaiseksi ja nuo pitkät kaulakorut joita vyönäkin voi pitää, ovat uusia suosikkejani. Huomenna päivitän tuotokset kaupan puolelle. Nyt äkkiä jatkamaan Muodin huipulle - kyyläämistä. Sarja on meikän ehdoton suosikki, halusinhan itsekin pienenä muotisuunnittelijaksi. Iltoja!

tiistai 24. elokuuta 2010

Katkolla

I´m back! Elämä on ollut katkolla Hänksin ollessa pahasti kipeänä. Hänksillä todettiin viime viikon perjantaina paha maksatulehdus ja ressukka joutui virumaan viheliäisessä tiputuksessa sekä perjantaina että lauantaina. Vielä eilen oltiin allapäin ja alakuloisia mutta tänään ollaan jo melkein kuin ennenkin. Tästä on hyvä jatkaa ja minäkin voin jälleen uskaltaa elää.Alla kuva Hänksistä viime viikon keskiviikolta, jolloin rupesi jo oireet vaivaamaan. Silloin mentiin visusti kaappiin kyyhöttämään ja haluttiin olla omassa rauhassa (sitä tosin kaikki eivät sallineet = minä). Kyllä sitä voikin olla huolissaan pienestä karvarussakasta!


Laitan kuvia uusista tuotoksista. Nämä tuotokset on valmistettu vanhoista kravateista eli miesten solmioista. Olen kovasti tykästynyt ko.materiaaliin ja siitä tuntuu olevan moneksi. Kukat ovat ainutlaatuisia ja mitä mainoimpia korituksia ihanan jämäköihin syys&talvitakkeihin. Näitä on tulossa lisää ja ne löytyvät jälleen kaupan puolelta.

Materiaaleja kukkia varten
Silkkinen ruusuke - rintakoru
MegaPaula - rintakoru
Solmio origami - rintakoru
RuutuRuusu - rintakoru
Solmion suloinen - hiuspanta
Kutrien kaunistus - hiuspanta

torstai 19. elokuuta 2010

Löytöjä

Kirppikset -lempimestojani heti ruokaravintoloiden & kahviloiden jälkeen <3 Koskaan ei tiedä mitä aarteita voi löytää. Nykyäään tosin liian moni kirppari tuottaa pettymyksen loossien notkuttua tuontisälää Kiinasta tai jengin kiskoessa ylihintaa kauhtuneesta trikoorätistä. Kohtuus kaikessa ja kirppis hinnat kohilleen, sanon ma! Alla muutama kuva lähiaikojen ostoksista, niistä mitkä muistin kuvata...

T-paita 2e Fida , taulut 1,5e/kpl Bonus, ketju 2e Fida, kraka 2e Fida
Vetskarit 1,5e, virkattu iso liina 8e, kaulakoru 1e, avainketju ihanilla piikeillä&vietereillä 3e, kengät 4e, Kyttälän Kirpputori
Ihanat hopeanhohtoiset pitsiballeriinat, ei ihan omaa tyyliä mutten voinut vastustaa...

Iso puuvillalangasta virkattu liina menee pesukoneeseen kera kangasvärin, kraka&vetoketjut korujen tekoon, tossut jalkaan (ehkä, joskus, jossain?), t-paita käyttöön, taulut tuunaukseen ja omalle seinälle ja ketjut&piikit kaulaan.

tiistai 17. elokuuta 2010

DemolitionWoman elossa

Hävitystöistä selvittiin, mutta kunnon nesteytystä + rutkasti huumoria se vaati (puhumattakaan siitä lihasvoiman määrästä). Työ tuli tehtyä ja jättipressuhalli lähti kohti itä-suomea.

Joku ihme mölli

Jotain miekin sain mukaani, alla oleva ilmastointiputken pätkä olisi tarkoitus henkiä elämään eli resignata siitä uusi juttu. Postailen tuloksia sitten kun jotain valmista...

Aarre ja oheistuotteet

lauantai 14. elokuuta 2010

DemolitionWoman

Nyt ei ole aikaa jäädä turisemaan, sori vaan. Tämä akka laittaa työhanskat käsiin, ottaa kumivasaran messiin ja lähtee porukalla purkutöihin. Mä oon DemolitionWoman, tai ainakin koitan olla :/ Pois alta vajat ja vajavaiset, täältä tulee läski joka hikee pukkaa. Laitetaan kuitenkin lopuksi pieni maistiainen tulevista jutuista ja vielä kaupan päälle pätkä Rane The Man-kissasta. Se o moro!


tiistai 10. elokuuta 2010

Esihaistattelu

Olin tänään reipas ja sosiaalinen ihminen ja kävin Myyntiassistentin rekrykoulutuksen esihaastattalussa. Menin paikalle hieman epävarmuutta huokuen ja lähdin paikalta suorastaan epävarmuutta valuen.
En ole eläissäni tehnyt minkäänlaisia toimistotöitä, atk-taitoni ovat peruskoulu tasolla ja keittämääni kahviakin on monesti nimitelty myrkyksi tai teeksi. Jotain jäi silti kytemään, ehkä minustakin löytyy sitä jotain ja vaikken osaisi, niin takuu varmasti ainakin oppisin!
Jäämme odottamaan tuomiota ja sillä aikaa minä lähden päivittämään kahvinkeitto taitojani, sehän on kuitenkin lopulta kyse ensivaikutelmasta eli siitä miltä se homma (tai kahvi) maistuu.

Vielä kun sais tällaisia kahvin kera...
Kuva maailman makeimmasta blogista, Mansikkamäestä!

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kaikki ne tekemättömät asiat

Näillä tarkoitan kaikkia niitä ideoita ja materiaaleja jotka odottavat kaapeissa ja nurkissa toteutumistaan. Olen tavattoman herkkä innostumaan asioista, menen huumassa ja imen kuiviin ennen kuin ehdin edes aloittaa. Tämä toistuu niin harrastuksissa, kouluissa, töissä. Näen jonkin idean, haluan saada siihen tarvittavat materiaalit nyt ja heti,mutten kuitenkaan saa valmista. Aloitan, väsähdän enkä jatka. En ainakaan ennen seuraavaa intopuuskaa joita saan tietyin väliajoin.
Harrastan muisti-ja ajatuslappujen kirjoittelua. Niitä löytyy ja katoaa samaan tahtiin kuin syntyy uusia. Viimeksi kirjoitin ylös asioita joita haluan saavuttaa muutaman vuoden sisällä. Olen kirjoittanut aikoinaan edellisen parisuhteen soitellessa viimeisiä säveliään listan, johon kirjasin ylös ominaisuuksia joita halusin löytää uudesta kumppanista, ja se auttoi. Uskon että näin unelmista tulee konkreettisempia, ne iskostuvat alitajuntaan ja alat toimia määrätietoisesti niitä kohti. Tästä on kai joitain tieteellisiäkin todisteita ja metodia käytetään yleisesti. Miksi se tekemättömien ideoiden pino ei kuitenkaan pienene? Miksi alitajuntani kiertää ne kohdat? - En ole tajunnut tehdä listaa niistä projekteista jotka odottavat kaapeissa ja nurkissa. Lähden listaamaan, ja ehkä samalla karsimaan kamoja kirpparille.

Alitajuntaista alkavaa viikkoa!

Täältä löytyy tarvikkeet moneen ideaan...

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kierrätettyjä kalusteita

Rakastan sisustamista. Mitä erikoisempaa, värikkäämpää ja koristeellisempaa -sen parempi! Kaikki käsintehdyt (no ei ihan kaikki...) ja varsinkin kierrätetyt esineet ja asiat ovat mitä houkuttelevimpia. Tämä kerrostalo asuminen rajoittaa omaa luovuutta esineiden tuunaamisessa, mutta onneksi voi aina katsella muiden tekeleitä ja nauttia niistä. Alla makupaloja kierrätystaiteesta.

Tuo ammesohva on ehta suosikki...varsinkin nyt kun haaveilen uudesta istuinkalustosta.

Kuvat:
http://www.greatgreengoods.com/search/bottlecap
www.somiddlechild.wordpress.com
www.infobarrel.com

Sata salamaa iskee tulta...

ja mää laitan uutta matoa koukkuun. Vihdoinkin tulee vettä, sitä savolainen kaipaa. Niin metsä vastaan kuin sinne huudetaan ja muita elämän viisauksia.


Yllä hyvä DIY idea, liivistä on moneksi ja trikoosta vielä monemmaksi!

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Maalaisia ja maalaismaisemaa keskellä Tamperetta

                                                            Tamperelaistuneita maalaisia

                                                               Tampereen parasta antia