keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kerrosvati = naulakko

Olen löytänyt joskus aiemmin kirpparilta entisen kerrosvadin osasen, yhden lautasen jossa on keskellä reikä. Tein siitä aluksi kellon mutta kohtalo päätti toisin - tänään kello muuttuikin naulakoksi. Helppoa kuin heinänteko ja ihan ilman porausta, naulausta tai muutakaan voimankäyttökoitosta, I´m loving it!
Tarvitset vain minkä tahansa lautasen, vanhan vetimen, prikan, pari mutteria, rautalankaa ja ruuvimeisselin. Jos lautasessa ei ole reikää, voit porata siihen sopivan kokoisen pienen reiän vedintä varten. Ja koska vetimen ruuvi oli liian pitkä, eikä minulta löytynyt toimivaa rautasahaa jolla lyhentää ruuvia, laitoin vetimen ja lautasen väliin pari mutteria kiristämään ja lisäämään paksuutta. Taivutin myös pihdeillä prikan toista laitaa hieman ylöspäin, jotta sain siihen rautalangasta ripustuskoukun. Liimattavia ripustuslenkkejä löytyy askarteluliikkeistä jotka ovat myös yhtä käteviä hommaan.
Lopputulos on toimiva, ekologinen ja totaalisen komea, suosittelen!

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Aivan huippu idea, tosi natti!

SalSaDesign kirjoitti...

Kiitti Hanna, tykkään kovasti itsekin. Pitää alkaa metästämään lissää lautasia ;)

Kaisa kirjoitti...

Tyylikäs ja näppärä kertakaikkiaan :)

Rhia kirjoitti...

Ompas mahtava idea! Mun on pitänyt askarrella eteiseen pikkunaulakko koruille sun muille pikkuesineille. Tuota ideaahan voi jalostaa vaikka ottamalla isomman tarjottimen ja tekemällä siihen useampia reikiä monelle naulakolle. Paitsi että miten mä raaskin rei'ittää mun ihanat tarjottimet?

SalSaDesign kirjoitti...

Kaisa: Näppärä on ja niiiin helppo ja nopea tekoinen :)

Rhia: Sitä samaa määkin mietin omista tarjottimista :D Eilen olin jo alkamassa rei´ittämään isoa tarjotinta mutta jätin sikseen kun sydäntä kylmäsi. Seuraavalla kerralla olen raaempi ja pistän menemään reiän poikineen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Olipahan pitävä idea! Hyvät oivallukset kannattelevat aina. Näppärä naulakko joka lähtöön. Tykkäsin!