tiistai 19. heinäkuuta 2011

Taivaallisia tavaroita

Viimeiset pari viikkoa ovat menneet enemmän tai vähemmän sumussa, joten nyt on aika  laittaa jotain uutta esille. Minun on pitänyt jo ajat sitten ottaa kuvia meidän uudesta sohvasta, josta oli jo aiemmin puhetta. Tänään sain sitten  inspiksen mutta sateinen ilma ja hehkulamppu ei tee kuville hyvää, koittakaa kestää. Sohva on kahden istuttava vuodesohva, väri harmaa, kangas jämäkkää kudosta. Malli on mukavan muodokas olematta liian kurvikas. Sohvan päälle ompelin pari tyynyä. Toisessa on teksti Home alone, tuntui tällä hetkellä sopivalta, ja toisessa on murretekstiä kirpparilta hankitusta tyynyliinasta. Molemmat tyynyt ovat kokonaan kierrätyskankaista, napeista ja pitseistä, sisätyynytkin ovat jo ennestään olemassaolleet. Tykkään molemmista kovasti ja niistä välittyy pitämäni shabby chic/kirppis tyyli, kunnon mökkitunnelmaa.

Lisäilin olohuoneen seinälle sohvan taakse uusia tauluja. Entinen kelta-musta kukkataulu sai väistyä uusien kuvien tieltä. Ostin Amos Andersonin Taidemuseosta upean Pauliina Turakka Purhosen näyttelyjulisteen, jonka laitoin kaveriksi kehystetylle maatuska paperiarkille. Joukosta löytyy myös mm. kummiteinini Ranskasta tuomat postikortit, Outin maalaama potretti Hänksistä ja Silmästä, skorpioni sekä hirvimuotti. Kyllä seinillä pitää kuvia olla!


Toisella seinällä minulla on taidokkaan sisareni käsinmaalaama puinen Pyhä Georgios voittaja- ikoni (kökkö kuva ei tee oikeutta ikonin komeudelle ja rikkaille värisävyille). Aihe ja värit ovat niin minua ja harva voi sanoa omistavansa itselleen henkilökohtaisesti maalatun aidon ikonin. Tästä olen ylpeä enkä häpeile näyttää sitä, on ilo ja autuus omistaa niin loistava Oma sisko!


Lopuksi vielä tervehdys Toiselta Puolelta, Hänksi saapui viime torstaina kotiin kauniissa uurnassa joka kuvastaa sen pienen potilaan suloista olemusta.


Sateisen raikasta tiistaita!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinussahan on virtaa. Hienoja tynyjä, töitä, sommitelmia...

Uurna on sympaattinen. Istuu kattiin ja ajatukseen loistavasti.

Niina Oivi kirjoitti...

En tiedä mistä alkaa, kaikkea ja KAIKKEA siis aivan mahtavaa! Sohva näyttää ihan mussukalta, heti tykästyin ja voisin kokeilla (ja varastaa, haaaaa!). Tekstuurikin&väri todella hip! Haluan tuollaisen, tai ainakin värisen kanssa (pitkään ollut harmaa mielessäin - mistä sinäkin sen tiesit ;)).
Tyynyt - ei juma <3! HIENOA!
Ja kaikki seinällä miellytti, ihan valehtelemati kaikki, erityisesti siskosi työ.

Ja Hänksi on kotona saanut oman paikkansa taas... Uurna on ylläolevaa lainatakseni sympaattinen, todellakin.

anna kirjoitti...

ompas komea tuo siskosi maalaama ikoni. itse olen vasta ikoninmaalausharrastusta aloitellut ja tiedän mikä työ niiden tekemisessä on. vautsi vau :)